One Chance For Every Person

KURSINNEHÅLL

Storytelling:

Du tränas i, att utantill kunna berätta Bibeln budskap i kronologisk ordning. Träning ges också i berättarteknik, presentationsteknik och hur man kommunicerar med ett bra och inspirerande kroppsspråk.

Uppdraget:

Denna kurs ger dig en tydlig förståelse för det uppdrag Jesus gav oss som sina lärjungar. Vad är vårt uppdrag? Vilka är de bästa sätten att uppnå ett gott resultat för Guds rike genom att nå värdefulla människor med de goda nyheterna.

Vad kostar det att följa Jesus:

Det kostar en hel del att följa Jesus, men när vi lägger ned våra liv och följer Honom så hittar vi både meningen med livet och ett högre syfte med att leva. Just det kommer du att upptäcka under denna kurs.

Bibelstudier:

Under detta segment kommer vi att studera ett antal ämnen både i grupper och individuellt. Huvudämnena fokuserar på lärjungaskap, bibel och bön med fokus på missionsuppdraget. Ämnen som: Guds karaktär, Missionsbefallningen, Bibelns auktoritet, Apostlagärningarna, Blodsförbundet, Evangelisation, Den troendes auktoritet etc.

Teambuilding och träning:

Teambuilding och träning: Ni kommer att utföra olika moment för att träna på att arbeta och leva tillsammans. Mycket av övningarna går ut på att leva under enkla förhållanden och lösa vardagliga problem. I kursen ingår även fysisk träning med två pass i veckan. Du kommer också tilldelas en personlig mentor som du kan samtala med regelbundet under terminen.

Kommunikation och kulturförståelse:

Teoretiska lektioner blandas med praktiska övningar. Du kommer också att studera skillnader i uttryck mellan olika kulturer och religioner. Du kommer att få bättre kommunikationsförmåga mellan kulturer och en djupare kulturförståelse.

Första hjälpen och ”tropikmedicin”:

Säkerhet och hälsa är viktigt. Därför har vi en kurs i första hjälpen då vi också lär oss att undvika onödiga risker vid vistelse utomlands.

NÄSTA KURSSTART

Kursstart: 26:e augusti 2024.

Avslutning: 13:e december 2024.

Utbildningen kommer att genomföras på engelska.

Campusspråk: Engelska

Studietakt: Heltid

Plats: Västanås Center, 716 94 Mullhyttan - Där du både bor (helpension) och tränas för missionsuppdraget.

Missionspraktik kommer att ske på något av våra fält utomlands.

ANSÖKAN

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du berättar om dig själv, dina styrkor/svagheter och olika erfarenheter samt att du motiverar varför du vill gå Mission One Eleven.

Du som söker ska vara fyllda 18 år när kursen börjar och bör ha goda kunskaper i engelska språket. När vi fått in din ansökan kommer vi kontakta dig för en telefonintervju eller ett personligt möte. 

Först därefter får du besked om du är antagen. Vid antagningen kommer vi lägga stor vikt vid samarbetsförmåga och personliga egenskaper som passar teamet och de kommande uppgifter under missionspraktiken.

Garanterad plats får du först när bekräftelseavgiften på 3000 SEK är inbetald, inbetalningskort skickas efter att vi fått din anmälan. Bekräftelseavgiften räknas av från avgiften för resor mm. Ansök här

Kontakt:

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Fredric Carlmatz info@missiononeeleven.se

Studiemedel från CSN.

Kostnad för utbildningen inkl. mat och boende är 38 700kr. Detta inkluderar mat och logi under tiden i Sverige samt även under missionspraktiken som sker utomlands, inklusive utgifter för flygbiljetter och flygskatt. Övriga utgifter som tillkommer ovanpå dessa kostnader är för diverse utrustning som du behöver under utbildningens missionspraktik utomlands, vaccinationer, reseförsäkring och eventuella utflykter på fritiden samt egna fickpengar. Mission One Eleven i samarbete med Mariannelunds folkhögskola ger dig rätt att ansöka om studiestöd från CSN.

Studiemedel från CSN.

Mission One Eleven i samarbete med Mariannelunds folkhögskola ger dig rätt att ansöka om studiestöd från CSN.

EFTER MISSION ONE ELEVEN

DITT NÄSTA STEG!

Efter att du gått igenom Mission One Eleven, finns möjligheten för dig att ta DITT NÄSTA STEG. Vårt träningsprogram tränar, mobiliserar och utrustar människor för att åka ut och nå onådda folkgrupper. Under denna påbyggnads termin kommer vi fokusera på att utveckla ditt personliga ledarskap genom undervisning, personliga samtal, övningar och praktik. Målet är att din karaktär ska växa och du ska utvecklas både som person och som ledare. Du kommer att förberedas för ytterligare praktik utomlands genom kurser i mission, tvärkulturell förståelse och kommunikation mm. Därefter skickas du och ditt team ut på en längre praktik utomlands. Du kommer få ytterligare verktyg och hjälpmedel för att ta nästa steg ut i din missionskallelse; att nå de minst nådda inom fönstret 10/40.

Mission One Eleven Logo

©Mission One Eleven Sweden

HUVUDMAN

VÅRA PARTNERS

Mariannelunds folkhögskola organizes the training course in collaboration with Svensk Pionjärmission

KONTAKT

sv_SESwedish